top of page
Search
  • Writer's pictureHailey Collingwood

Vijf belangrijke punten waarmee u rekening moet houden om veilig te blijven op eBay



Online closeout-bestemmingen, bijvoorbeeld de altijd beroemde eBay, zijn een ongelooflijke methode om een ​​deal te sluiten. Met oplichters moet je echter wel oppassen. We realiseren ons allemaal dat iemand die iets op eBay heeft gekocht alleen maar om de koopwaar nooit te laten zien, mogelijk vermijdt met betrekking tot stash.


Maar ook verkopers lopen net zo'n risico dat ze in het nauw komen, vooral als hun artikel is gekocht door iemand wiens account is gehackt, meestal via een phishing-e-mail die hen aanmoedigt om hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren op een nepsite, waardoor de hackers toegang tot hun account.


Gelukkig hebben zowel eBay als PayPal, de favoriete geldtransferservice, processen om mensen te beschermen die het slachtoffer zijn van oplichting, of het nu kopers of verkopers zijn. Voer de volgende stappen uit, zodat u niet door hackers wordt buitengesloten:


1. Betalingen alleen aannemen of verzenden via PayPal. Negeer verkopers of kopers die een afzonderlijke bankoverschrijving willen doen of een geldoverboekingsservice zoals Moneygram of Western Union willen gebruiken. Als u deze gebruikt, komt u niet in aanmerking voor de geld-terug-garantie van eBay en als er iets misgaat, zult u strijden om uw geld terug te krijgen.Verkopers moeten altijd hun PayPal-account controleren om te bevestigen dat de betaling is ontvangen voordat ze het artikel afleveren, om te voorkomen dat ze worden betrapt door valse betalingsmails.


2. Verkopers mogen alleen goederen verzenden via een traceerbare postdienst, of dat nu via Royal Mail of een andere koerier is. Dit garandeert dat ze gedekt zijn door Paypal's Verkopersbeschermingsbeleid, mocht de koper betwisten dat het ding nooit is komen opdagen of dat hun betaling/Visa ten onrechte is gebruikt om het ding te kopen.


3. Gebruik een veilig wachtwoord voor zowel je eBay- als je PayPal-account, en niet hetzelfde voor beide. Probeer geen individuele gegevens te gebruiken, zoals uw achternaam of de naam van uw meest geliefde huisdier, en gebruik een combinatie van hoofdletters en kleine letters, net als cijfers en uitzonderlijke tekens.


4. Houd rekening met phishing-zwendel. Als je een e-mail ontvangt die zogenaamd afkomstig is van eBay of PayPal, waarin je wordt aangemoedigd om in te loggen op je account, open dan altijd een webbrowser en typ het webadres zelf. Klik nooit op de verbinding in de e-mail. Zoek daarnaast naar het e-mailadres waarvan het afkomstig is. Vergelijk het met eerdere e-mails die je van eBay en PayPal hebt ontvangen - is het van hetzelfde adres? Zoek bovendien naar fouten, bijvoorbeeld @ebya.co.uk in de e-maillocaties en naar taal- en grammaticale fouten in de hoofdtekst van de e-mail. op dezelfde manier als


5. Als het onrealistisch lijkt, is het dat waarschijnlijk ook. Een paar designer schoenen of een designer handtas, zelfs tweedehands, zal niet zo goedkoop zijn. Als je een koper bent, kijk dan voor welke prijzen andere verkopers deze artikelen aanbieden - als degene die je hebt gevonden te goedkoop lijkt, kan het een oplichterij of een vervalsing zijn, dus loop weg. Evenzo kunnen verkopers, als het bod verdacht lijkt (te hoog of de koper heeft gewonnen en weigert te betalen), het bod annuleren door naar de pagina Biedingen annuleren te gaan. Wel dient u een geldige reden voor opzegging op te geven.


Zo, dat was het voor nu. Als je hulp nodig hebt, kun je de helpdesk van eBay bellen en hulp vragen aan experts.

3 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page