top of page
Search
  • Writer's pictureHailey Collingwood

PayPal: Inleiding en hoe het werkt?


PayPal is erg populair geworden omdat het een P2P-betaalservice is, maar het is veel meer dan dat.


Het gebruik van PayPal maakt het voor uw binnenlandse en internationale klanten gemakkelijk om online betalingen te doen. PayPal staat zelfs op de derde plaats in populariteit als mobiele betaalmethode voor online verkopers, na debet- en creditcards.


In dit bericht leggen we uit hoe PayPal werkt en hoe u het kunt gebruiken om het leven van u en uw klanten gemakkelijker te maken.


Wat is PayPal?


PayPal is een betalingsverwerkingsplatform dat beschikbaar is voor gewone gebruikers, consumenten en verkopers die online of persoonlijk geld willen accepteren of verzenden. PayPal maakt het gemakkelijk om online af te rekenen zonder persoonlijke financiële informatie te verstrekken en stelt verkopers in staat facturen te verzenden, betalingen te volgen en meer.


Belangrijkste kenmerken van PayPal:


• Betalingsbeveiliging: aankopen worden beschermd door PayPal Aankoopbescherming. PayPal heeft ook tools voor fraudebescherming, zoals een filter voor fraudebeheer.


• Betalingsverwerker: PayPal is niet alleen een geldtransferbedrijf, het verwerkt ook debetkaart- en creditcardbetalingstransacties. Het fungeert zelfs als betalingsgateway.


• Flexibele betaalmethoden: Klanten kunnen betalen met alle gangbare debetkaarten en creditcards, inclusief American Express. Ze kunnen ook betalen met een prepaidkaart en PayPal-tegoed als ze in termijnen moeten betalen.


• App voor mobiele apparaten: toegang tot de transactiegeschiedenis en onderweg betalingen doen.


• PayPal-tegoed (onder voorbehoud van kredietgoedkeuring): kom binnen enkele seconden in aanmerking voor PayPal-tegoed. Als u in aanmerking komt, beschikt u binnen 1-2 werkdagen over geld. Geen jaarlijkse kosten.


• Snel geld ontvangen: Met PayPal Business ontvangt u uw geld binnen enkele minuten.


Online geld ontvangen en incasseren met PayPal


PayPal maakt het gemakkelijk om online betaald te worden. U kunt eenvoudig een betaallink op uw pagina toevoegen of een veilige PayPal.Me-link naar klanten sturen via e-mail en andere kanalen. U kunt klanten ook rechtstreeks via facturen laten betalen.


Om het afrekenproces te voltooien, hebben uw klanten in eerste instantie geen zakelijke PayPal-rekening of een persoonlijke rekening nodig.


PayPal maakt het afrekenproces voor online aankopen eenvoudig. Je hebt tal van opties bij het instellen van je standaardbetaalmethode. U kunt uw PayPal-saldo, PayPal-tegoed, een gekoppelde creditcard, betaalpas of bankrekening gebruiken.


Persoonlijke oplossingen van PayPal


PayPal wordt meestal gebruikt bij online winkels, maar PayPal heeft ook een oplossing voor mensen met een fysieke winkel of iedereen die betalingen persoonlijk aanneemt. De PayPal-creditcardlezer is reisvriendelijk en compatibel met de meeste smartphones of tablets.


PayPal biedt ook een contactloze kaartlezer aan. Om een ​​contactloze betaling uit te voeren, gebruiken klanten hun app om uw unieke QR-code te scannen.


PayPal persoonlijke versus zakelijke PayPal-accounts


Persoonlijke accounts zijn meer voor informele verkopers die PayPal zelden gebruiken om een ​​elektronische betaling te ontvangen.


U moet PayPal Business gebruiken als u PayPal vaak gebruikt. Het geeft je toegang tot een zakelijke betaalpas en zakelijke tools zoals verkooprapporten. U hebt een PayPal Business-account nodig als u PayPal op uw facturen aan klanten wilt opnemen.


Zorg er in ieder geval voor dat je geverifieerd wordt op PayPal, anders heb je een beperkt account.


Is PayPal gratis te gebruiken?


Ja – het is gratis om een ​​persoonlijk account en PayPal Business-account aan te maken met uw e-mailadres en een paar andere stukjes informatie. Er zijn geen maandelijkse of opzegkosten.


Slechts enkele optionele diensten kosten extra, waaronder betalingen pro en het hebben van een virtuele terminal. Bovendien neemt PayPal een kleine korting voor het verwerken van transacties.


Betalingsverwerkingskosten


PayPal rekent een kleine vergoeding voor betalingsverwerking voor financiële transacties. De kosten verschillen per land.


In de Verenigde Staten rekent PayPal 2,9% + $0,30 vaste transactiekosten voor elke transactie die in USD wordt betaald. Indien betaald met CAD, kost het 3,7% + $ 0,30. Voor internationale betalingen zou dit aantal 3,9% + $ 0,30 zijn.


Houd er rekening mee dat wanneer u internationale betalingen accepteert, PayPal zijn valutawisselkoersen gebruikt om vreemde valuta voor u om te rekenen voordat de overboeking wordt voltooid.


Opnamekosten


Het is gemakkelijk om uw PayPal-saldo over te schrijven naar uw bankrekening. Een standaard overboeking naar een gekoppelde bankrekening is gratis en duurt 1-3 werkdagen. Als je het sneller nodig hebt, is de vergoeding 1% voor maximaal $ 10 aan kosten.


Belangrijkste leerpunten


Paypal Business is de betaaloplossing waarmee u het klanten gemakkelijk wilt maken om u te betalen. En in de meeste gevallen duurt het niet eens een volledige werkdag om uw zakelijke betaling te ontvangen.


PayPal heeft een behoorlijke reputatie opgebouwd sinds het voor het eerst begon in 1998. Als gevolg hiervan geeft het accepteren van PayPal ook potentiële klanten het vertrouwen dat hun betaling veilig is.


Zo, dat was het voor nu. Als je hulp nodig hebt met betrekking tot PayPal, neem dan gerust contact op met de PayPal Nederland helpdesk en vraag om hulp van professionals.

2 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page