top of page
Search
  • Writer's pictureHailey Collingwood

Hoe om te gaan met een opschorting van een eBay-account?


Als een eBay-gebruiker het eBay-beleid schendt, kan zijn account worden opgeschort, wat leidt tot een onderbreking van de verkoop en mogelijk meer ernstige gevolgen. Om uzelf op eBay te beschermen, zal RepricerExpress onderzoeken hoe opschortingen plaatsvinden, wat u kunt doen om dit te verhelpen en hoe u opschorting in de toekomst kunt voorkomen.


Veelvoorkomende redenen voor opschorting van eBay-accounts


Zeggen dat een eBay-gebruiker geschorst kan worden wegens het schenden van het eBay-beleid is vrij breed, dus hier zijn de vier meest voorkomende redenen waarom gebruikers hun accounts opgeschort krijgen.


1. Late verzending van bestellingen


Een van de grootste beslissende factoren die kopers maken bij het beperken van keuzes tussen kopers, is de verzendtijd. En als je te laat bent met wat je hebt beloofd, loop je het risico dat kopers gaan klagen. Maar laattijdige verzending gaat niet alleen over wanneer een product aankomt, het gaat ook over wanneer je het verzendt. Zodra u de betaling heeft ontvangen, mag u niet meer dan een paar uur nodig hebben om het te laten verzenden.


2. Laat volgnummer


Kopers maken zich zorgen over de status van de verzending van hun product en een trackingnummer helpt hen te zien waar het item zich tijdens de levering bevindt. Maar als je te laat bent met het uploaden, kan eBay het niet valideren en delen met de klant - wat de koper vertelt dat je ofwel een slechte workflow hebt of dat je het product niet hebt verzonden met een bijgehouden service (of beide!) .


3. Hoog percentage transactiefouten


eBay heeft het hier over de vereisten voor transactiefouten, maar het betekent in wezen een snelle opschorting van het account. Ook al krijgen kopers uw defectpercentage niet te zien, het is belangrijk om het laag te houden om uw reputatie en verkoopvolume te beschermen.


4. Oplospercentage laag in het resolutiecentrum


Hoewel het lijkt alsof Amazon de leider is op het gebied van klantenondersteuning, moet je dat op geen enkele manier opvatten als de reden dat eBay klantenondersteuning laag op hun prioriteitenlijstje plaatst. Ze doen nee. Ze geven heel veel om het geluk van hun kopers, en jij zou dat ook moeten doen door aanbiedingen te schrijven, problemen/klachten/vragen op te lossen en zaken met dit in gedachten op te lossen in het Resolutiecentrum.

Hoewel dit meestal de meest voorkomende redenen zijn waarom een ​​verkoper zijn account kan opschorten, zijn er ook andere manieren om daar te komen, zoals:


• Nalatig of consequent te laat zijn met het betalen van eBay-kosten.

• Adverteren, verkopen en verzenden van producten van lage kwaliteit of namaakproducten.

• Gebruik meerdere eBay-accounts om dezelfde items te verkopen.

• Constant slechte meetgegevens hebben en deze niet verbeteren.

Het kan moeilijk zijn om je account opgeschort te krijgen, aangezien eBay verschillende waarschuwingen zal geven voor zowat elke overtreding, dus het is niet alsof je onwetendheid zou kunnen claimen. Zorg ervoor dat u berichten die vanaf eBay zijn verzonden niet verdoezelt, zodat u geen waarschuwingsbericht mist.


Hoe een eBay-opschorting eruitziet?


Na alle waarschuwingsberichten zal eBay je account opschorten en het proces ziet er als

volgt uit.


• U krijgt een bericht van hen dat uw account is opgeschort.

• De schorsing duurt gewoonlijk 7 dagen, 10 dagen, 30 dagen of voor onbepaalde tijd (met een totaal verlies van privileges).

• eBay kan aanbevolen acties bevatten die u kunt ondernemen.

• Ze zullen u ook de voorwaarden van uw opschorting vertellen.

• Tijdens de opschorting kunt u uw account pas gebruiken als deze voorbij is. Als dit het geval is, worden uw privileges automatisch hersteld.


De nadelen die u kunt verwachten tijdens een accountopschorting


Het grootste nadeel van een accountopschorting is een omzetverlies gedurende de looptijd. Omdat je geen producten kunt verkopen, komt er geen geld binnen. En omdat eBay PayPal gebruikt, merk je meteen dat er geen geld is. Hoewel de twee afzonderlijke bedrijven zijn (en dat al sinds 2015), is er nog steeds veel vermenging tussen hen en kunnen de effecten van een schorsing van de ene met de andere worden gevoeld.

Een ander probleem met een accountopschorting is de gevolgen op persoonlijk en werknemersniveau. Voor jou persoonlijk kan het raken van een schorsing ertoe leiden dat je je hulpeloos, angstig, emotioneel neerslachtig en nog veel meer voelt. Aan de andere kant kunnen uw werknemers gefrustreerd zijn als ze zien dat hun baas een accountopschorting krijgt, vooral als ze deze problemen eerder ter sprake hebben gebracht en ze zijn genegeerd. Je moet werken aan zowel het oplossen van het probleem als het geruststellen van werknemers dat dingen zullen veranderen en beter zullen zijn - en die veranderingen vervolgens daadwerkelijk door te voeren.


Laatste gedachten


Je eBay-account laten opschorten is echt klote, maar beschouw het als een wake-up call in plaats van het gewoon onder het tapijt te vegen. Los de problemen op die in uw opschorting zijn beschreven, ontwikkel een nieuw actieplan om de problemen die tot de opschorting hebben geleid te voorkomen, en rijd vervolgens de tijd uit totdat u weer kunt gaan verkopen. Terwijl je die tijd over hebt, zou een goed gebruik hiervan zijn om te onderzoeken wat je concurrenten doen en vervolgens je prijzen aan te passen, zodat je weer aan de slag kunt als je terug bent. Maar om de impact te maximaliseren, gebruikt u RepricerExpress.

Hopelijk vond je deze blog nuttig. Als je hulp nodig hebt, kun je het helpdesknummer van eBay bellen en hulp vragen aan professionals.




2 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page