top of page
Search
  • Writer's pictureHailey Collingwood

eBay-herwaarderingsstrategieën die elke verkoper moet weten


Hacks, strategieën, tips of technieken - welk woord je ook wilt gebruiken, de roos ruikt nog steeds net zo zoet. En zoals je in dit bericht zult zien, zijn er zoveel eBay-herwaarderingsstrategieën die je nu moet gebruiken.


1. Vermijd races naar de bodem


Een van de bekendste kenmerken van verkopen op Amazon is dat handelaren de neiging hebben om naar de bodem te racen in een poging kopers binnen te halen. Op eBay is dat echter lang niet zo vaak het geval. Ja, kopers zijn geïnteresseerd in het scoren van geweldige deals, maar de aard van eBay is die van een meer gevarieerde, dynamische marktplaats dan Amazon.


Dus om te profiteren van de sterke punten van eBay en ze in uw voordeel te gebruiken, moet u uw concurrenten een beetje anders bekijken dan met alleen dollartekens. Op Amazon gaan shoppers de ene na de andere aanbieding door om de beste deal te vinden (en waarom zouden ze dat niet doen? Als ze bijvoorbeeld op zoek zijn naar een Nikon DSLR-camera, zullen ze waarschijnlijk genoegen nemen met degene met de goedkoopste prijs als al het andere hetzelfde is. Maar op eBay grijp je hun aandacht en portemonnee door een 'Best Match' te zijn. Eh? Oké, laten we dat een beetje opsplitsen.


2. Een best beoordeelde eBay-verkoper worden


Een best beoordeelde verkoper op eBay zijn, lijkt een beetje op het winnen van de titel van beste napper op de kleuterschool, maar met andere, meer volwassen criteria. Om die kroon te krijgen, heb je nodig:


• Een hoge feedbackscore van minimaal 500.


• Feedback die minimaal 99,0% positief is.


• Een item dat redelijk populair/relevant is, dus het zal vrij hoog scoren in de zoekresultaten van eBay. Probeer artikelen met een behoorlijke verkoopgeschiedenis te verkopen in tegenstelling tot nieuwe artikelen, nicheartikelen of artikelen buiten het seizoen.


• Een gedetailleerde verkopersbeoordeling (DSR) van minimaal 4,6. En als klap op de vuurpijl heb je deze 4.6 nodig om over de hele linie toe te passen op alle statistieken van eBay, niet op een totaal gemiddelde.


Dus weet je nog hoe we de praktijk van racen naar de bodem hebben vernietigd? Welnu, nu je tot hier hebt gelezen, gaan we een aantal uitzonderingen opsommen (en ze moeten als zodanig worden beschouwd, en niet als regelmatig gebruikte praktijken - echt waar).


Een manier om de race-to-the-bottom-strategie te gebruiken, is als je snel positieve feedback wilt verzamelen en/of als je te maken hebt met hot items die hoog scoren. In dit geval - en gebruik dit idee spaarzaam en als een snelle boost om vooruit te komen - ga je gang en herprijs het artikel lager dan dat van je concurrenten. Maar realiseer je dat je het doet als een middel om een ​​doel te bereiken en dat je een beetje winst opoffert om een ​​groter doel te bereiken.


3. Werk waar mogelijk in gratis verzending!


Als frequente koper op eBay kan ik je niet vertellen hoe vaak ik verkopers geen gratis verzending zie aanbieden, vooral voor items die echt niet zo veel kosten (dat wil zeggen het equivalent van een paar maaltijden van McDonald's, een bioscoopkaartje of een boek met harde kaft). Ik kan begrijpen dat ik verzendkosten moet betalen als het een groot item is, zoals een tv of grasmaaier, maar voor zoiets als een Mac-oplader of telefoonhoesje? Kom op, verkopers, vul dat in uw prijs in en verwijder de verzendkosten.


En als je er nog steeds niet over uitgepraat bent, gebruik dan gratis verzending als een stimulans voor kopers om wat meer uit te geven. Als ze alleen maar de $ 20 of wat dan ook hoeven te bereiken om in aanmerking te komen voor gratis verzending, doe het dan! Meer dan de helft van de eBay-verkopers biedt gratis verzending aan en zonder naar het account van elke verkoper te kijken, kan ik een vrij goede schatting geven dat de gratis verzenders waarschijnlijk meer klanten en verkopen hebben dan degenen die dat niet doen.


4. Verkoop uw artikel niet te kort


Stelt u zich twee persoonlijke winkelervaringen voor: één bij Walmart en één bij een gespecialiseerde juwelierszaak. Als je bij elke winkel op zoek bent naar een armband, in welke winkel denk je dan verkopers tegen te komen die de nuances van wat je zoekt beter kunnen uitleggen? Ja, we dachten niet dat veel mensen Walmart als hun eerste keuze zouden noemen.


Hetzelfde geldt voor uw productbeschrijvingen. De titel en prijs zijn de eerste dingen die de aandacht van een consument trekken, terwijl de beschrijving de deal bezegelt. Als je niet grondig en adequaat uitlegt wat het is aan dat product dat het van vitaal belang maakt in iemands leven, dan:


• a) Shoppers zullen niet 100% zeker zijn van wat ze krijgen en zullen het eerder aan hun neus voorbij laten gaan, zelfs als de prijs voor hen aantrekkelijk is, en


• b) Uw concurrenten vullen de lege plekken in en halen uw omzet op. Laat je dat niet overkomen.


5. Let ten slotte op best beoordeelde verkopers en best beoordeelde aanbiedingen



Wanneer u prijzen voor artikelen instelt, moet u aan verschillende factoren denken. De meeste hebben te maken met vraag en aanbod, marktprijzen, de kosten van het runnen van uw bedrijf, wat uw kosten/opbrengsten/winstmarges zijn en waarvoor uw concurrenten hetzelfde product aanbieden.


Maar een ander element waar de meeste verkopers geen rekening mee houden, is het matchen van best beoordeelde verkopers met best beoordeelde aanbiedingen. De eerste (hopelijk jij!) verschijnt bovenaan of op de eerste pagina met zoekresultaten van eBay. Deze laatste worden meestal, maar niet altijd, gelijkgesteld aan verkopers die de topstatus hebben bereikt doordat ze ofwel topverkopers zijn ofwel topprijzen hebben.


Let daar goed op, want als het gaat om het herprijzen van uw goederen, zijn dat de prijzen waar u het meest tegen wilt spelen. Als je een superster op eBay bent, kun je wegkomen door iets meer te vragen voor hetzelfde product, omdat kopers je reputatie meer zullen vertrouwen dan de niet zo goed beoordeelde maar goedkopere prijs Joe verderop in de straat.


Laatste gedachten


We bieden onze excuses aan dat we niet elke eBay-prijsherzieningsstrategie kunnen vermelden - als we dat wel zouden doen, zou je een roman lezen in plaats van een blogpost van RepricerExpress. Maar een van de beste, snelste, gemakkelijkste en meest effectieve hacks die u kunt gebruiken, is het herprijzen van uw eBay- en Amazon-aanbiedingen met RepricerExpress. En waarom hechten we er zo veel waarde aan? Nou, omdat je de eerste 15 dagen gratis kunt beginnen, daarom.


Hopelijk vond je deze blog nuttig. Als je hulp nodig hebt met betrekking tot eBay-services, kun je altijd contact opnemen met eBay Nederland.

1 view0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page